Hello Singapore!!! (Day 2)

Hari kedua di Singapore…..keluar hotel pukul 9pg…..sempat mkn nasi padang di restoran halal dkt dgn hotel…..

Hotel kami stay dkt dgn stesen LRT Aljunied….tak sampai 10 minit jalan kaki jer….jarak lebih kurang 800m dari hotel ke stesen LRT….

Hari ni akan naik feri di Harbour Bay ke Batam Island…..so just naik train saja ke Harbourfront…..alang2 dh sampai Harbourfront…..terus naik train Sentosa Express utk ke USS…..sbb nk cepat kami naik train mcm monorel….cuma byr $4…

Konon nk pergi sampai hujung kt beach tp dh merayap kt USS dh letih…..hihihi… Trip kali ni mmg tak plan nk masuk main dlm USS coz kalau nk masuk dlm tu better beli ticket awal sbb lebih murah….Harga ticket fun pass utk 3 days masuk USS….baru puas hati ulang sampai 3 hari….hehehe….utk masuk sea world harga lain yer….

IMG20191030125359

Trip kali ni mmg tak rancang n style redah saja….so ambik gmbr kt luar saja….lain kali datang USS….

Sempat ambik feri pukul 1.50pm dari Harbour Bay ke Batam Centre….tiket return utk 2 org $98….kalau nk murah korang boleh beli dari apps atau website Klook….jimat RM30….kalau dari Klook cuma RM110 seorg utk ticket pergi balik….tp 2 days before kena booking n byr online…kami dh terlepas timing nk booking kt Klook….so just walk in….huhuhu

So here we go….Batam….Kau Tunggu Kami Datang!!!!

Advertisements