Brussels, Belgium

10489951_10152516526377870_5869495616591841678_n

Alang-alang dah ada di The Hague, Amsterdam. Sy ambil peluang utk ke Brussels, Belgium. Hanya dengan menaiki keretapi sahaja dari The Hague dengan harga €39. Perjalanan hanya mengambil masa 2-3 jam sahaja. Korang takkan rasa boring sbb sbb kemudahan wifi percuma ada disediakan dlm train ni.

10346217_10152516541692870_2659633445292563154_n

Kalau korang minat architecture, comfirm korang akan jatuh cinta dgn Brussels!! Seni bina bangunan yg sgt cantik. Disebabkan trip ke Brussels hanya lah day trip. Tak banyak sgt tempat yg sy terokai. Sy menggunakan kemudahan Bus Hop On- Hop Off utk melihat sekitar kawasan Brussels yg menjadi tumpuan pelancong. Nasib agak kurang baik sebab ptg tu hujan. Ambik gambar Atomium Brussels dari atas bas sahaja.

Makanan halal mmg agak mudah la utk dpt. Tak sempat nk teroka makana lain, mana yg jmpa sy belasah saja. Lunch cuma kebab saja yg harga standard antara €4 ke €6 untuk 1 set hidangan. Kalau ke Brussels, jgn lupa beli cenderahati dan coklatnya!!!

 

Advertisements