Amsterdam, Netherland

Negara kedua yg sy lawati….Netherland @ Belanda…..kebetulan diberi rezeki hadir kursus pendek di sana….hermmm….a bit nervous sbb pertama kali nk fly pergi sorg2….lebih nervous bila flight sy actually 2 weeks lps insiden MH17.

Perjalanan sy dari KL ke Amsterdam dengan menaiki penerbangan KLM….direct flight…perjalanan hampir 23 jam….

1602203_10152509311922870_39098001024788665_o

Perkara pertama bila sampai sana….ambik bag and fikir nk pergi ke The Hague….touch down masa nie lebih kurang 7pg waktu di sana. So far sampai sana, tak ada pulak bag di buka and check mcm pergi kt Australia.

Utk yg 1st time sampai Schiphol Airport, Amsterdam ni ada byk sgt pintu, tak sama mcm airport di KLIA. Dari airport, ada train access kalau korang nk ke tempat lain. So boleh la korang study, mcm sy naik taxi saja ke The Hague. Transport dah ready….naik saja la….

Penginapan sy selama 3 minggu adalah di Court Garden Hotel, The Hague. Hotel kecik jer tp selesa. Mengadap hotel, bangunan mmg cantik2 rekabentuk.

10339250_10152512663962870_5719185814801854759_o

So….bermula la sesi setiap hari breakfast mkn croissant, scramble egg, hashbrown, salad and buah-buahan…….Memula bosan nk hadap tp bila dh balik Malaysia, rindu plak croissant kt sana….

Advertisements